diumenge, 2 de desembre del 2007

Experts recomanen més hores de son i eliminar les televisons a les habitacions per frenar la obesitat infantil

Experts en la nutrició adverteixen sobre la relació que hi ha entre la obesitat infantil i la falta de son.

El cap d’Endocrinologia de l’Hospital Clínic de Santiago va advertir que els nens que no esmorzen a casa i compren pastisseria industrial a l’escola mengen massa calories i de pitjor qualitat. També va assegurar que dormir vuit hores no són suficients per un somni reparador

Casanueva, director científic del grup Ciberobn (centre d’investigació Biomèdica en Red sobre Fisiopatología de la Obesitat i Nutrició) va recomanar molta fruita, verdures, menús amb cullera i evitar deixar menjar al plat i tenir un somni adequat i esmorzar abans d’anar a l’escola.

També va dir que les famílies mai han de menjar veient la televisió perquè es menja més i es perden les senyals de regulació d’apetit.

A tota Espanya, la obesitat afecta a un 17 per cent de la població i va destacar un increment en alguns punts d’Estats Units que supera el 40 per cent

Alguns experts suposen que la obesitat desenvolupa la diabetis mellitus de tipus dos. Actualment, entre el vuit i de per cent poden tenir-la i també s’associa amb alguns tipus de càncer com el de mama i colon.

El Ciberobn, va abordar el problema de la obesitat des de diferents punts de vista entre el 20 i 24 de novembre a Santiago.
Els experts participants van disertar sobre evidències científiques per realitzar recomenacions dietètiques a la població sobre els beneficis d’una dieta equilibrada per prevenir enfermetats cardiovasculars i altres patologies



http://salud.terra.es/web/ninos/noticias/muestra.aspx?Canal=5&Id=2581

1 comentari:

ISABEL HUMANES ha dit...

Està clar que encara que els pares volen el millor per als seus fills, de vegades no hi pensen molt en la dolenta alimentació que donen als seus fills.
De les companyes que treballem a les escoles qui no ha vist als nens que, gairebé cada dia, porten pastes, xocolata, galetes ... i aquest pares no se n'adonen que tot el que s'adquireix de petit és com actuarem de grans?
Doncs és així i jo, personalment, m'empipo molt amb aquesta actitud d'alguns adults.