dilluns, 12 de novembre del 2007

Com s'avaluarà la participació en aquest bloc

Bé, com ja hem comentat a l'aula, l'avaluació d'aquesta activitat presentava algunes incògnites per a vosaltres. Per tal d'orientar-vos i que pugueu treure una mooooooooooolt bona nota, us mostro seguidament una relació dels objectius de l'activitat i els criteris d'avaluació que seguiré:

Objectius de l'activitat:
  • Fomentar la reflexió crítica sobre la realitat que ens envolta, ja sigui a nivel global com local pel que fa als drets dels infants
  • Donar cabuda a la participació de tot l'alumnat de classe
  • Proporcionar eines que facilitin l'intercanvi d'informació i opinió
  • Donar a conèixer al món les nostres reflexions sobre el tema

Avaluació:

  1. L'interès i el seguiment de l'activitat: Una intervenció puntual serà benvinguda, però l'avaluació positiva vindrà donada per la lectura periòdica de les aportacions de les companyes i l'aportació d'alguna petita reflexió al respecte. Les persones que vagin fent aquest seguiment, ja sigui aportant notícies, enllaços, vídeos, etc, com comentaris tindràn 4 punts sobre 10 que puntua l'activitat.
  2. La recerca de recursos que ens poden ser útils en el nostre dia a dia com a educadores. A la xarxa hi ha molts materials que podem fer servir a l'aula o que podem emprar per formar-nos. Aportant aquestes eines al grup podem ampliar la nostra formació, i per tant es valorarà amb 4 punts sobre 10.
  3. La qualitat de les intervencions. Totes les intervencions són vàlides sempre que estiguin dins de la correcció i el respecte. Però les reflexions acurades que relacionin els continguts treballats a l'aula amb les aportacions tindràn una avaluació positiva de 2 punts sobre 10.

Instruccions d'ús d'aquest bloc

Per tal que totes les alumnes de primer B poguéssiu entrar i participar en el bloc s'ha configurat a partir de la vostra adreça de correu de gmail de classe.

Ara bé, seria bo que per veure de qui són les participacions i què aporta cada persona, cadascuna de vosaltres s'afegeixi com a usuaria amb un correu personal de gmail.

Per fer-ho heu de fer click a "configuració", "permisos" i afegir-vos amb el vostre correu electrònic.

Orientacions de feina

Encetareu el treball aprofundint sobre la Declaració i la Conveció dels drets dels infants. Què són, en què es diferencien, etc. Busqueu materials que pugueu aportar i a partir d'aquests intenteu contestar a la pregunta següent.

Penseu que actualment aquests drets son respectats? Feu una reflexió per donar a conèixer les vostres conclusions a la resta del grup.

Llocs web on podeu trobar informació:

http://www.amnistiacatalunya.org/edu/pdf/index.html#documents
http://www.bcn.es/infancia/pdf/catala/convencion_derechos_nino.pdf
http://www.unicef.ad/plaintext/unicefcomitedandorra/quisomiquefem/021bc698000b7a27f.html
http://cat.oneworld.net/article/archive/1531/
http://documentacion.unicef.es

Dia Universal de la Infància

Ja s’apropa el 20 de Novembre, Dia universal de la Infància. Per a nosaltres, el grup de primer B d’educació infantil de L’IES Severo Ochoa, serà una data important.
Hem treballat el tema en profunditat a l’aula, començant pel concepte d’infància a Grècia fins arribar als nostres dies. Ens hem adonat que en tots aquests segles hem avançat, hi ha fites tant importants com Ginebra, la declaració o la Convenció dels drets dels infants. Però encara avui hi ha situacions de desprotecció dels infants. Les trobem en diaris i telenotícies, però a títol individual podem fer-hi ben poca cosa.
Cal doncs, seguir treballant dins i fora les aules, educar i educar-nos per fomentar la conscienciació social, per millorar i arribar a la utopia desitjada, perquè tots els infants tinguin garantits els seus drets arreu del món.
Voliem manifestar-nos, sortir al carrer per reivindicar la necessitat que la població, com a mínim, hi pensi. Però hem decidit manifestar-nos en aquest bloc per poder mostrar al món els nostres coneixements, les nostres idees, les nostres reflexions, les nostres queixes i convidar-vos a participar-hi.
Aquest és un bloc de treball grupal basat en el respecte. Per això preguem que sigueu elegants en totes les vostres aportacions.
Gràcies i bona feina!