dimecres, 21 de novembre del 2007

"SE VIOLAN LOS DERECHOS DEL NIÑO"

Un informe presentado ayer por organizaciones no gubernamentales y por el Estado señala que el país viola la Convención sobre Derechos del Niño, al dar a los menores en adopción sin las garantías necesarias para velar por su bienestar.
“Los niños están siendo dados en adopción, en la mayoría de los casos, sin el pleno conocimiento y consentimiento de sus madres biológicas, quienes no reciben la asesoría necesaria, o bien, son engañadas o coaccionadas para hacerlo”, denunció el documento “Adopciones en Guatemala: protección o mercado” .
El informe muestra la forma en que actúan las mafias dedicadas a tramitar adopciones, y describe prácticas que van desde delitos de falsificación de documentos hasta corrupción de burócratas, además de robo y compraventa de bebés.
El documento fue preparado por la Secretaría de Bienestar Social de la Presidencia, la Fundación Myrna Mack, la Oficina de Derechos Humanos del Arzobispado, la Fundación Sobrevivientes y otras organizaciones no gubernamentales.
En el referido estudio se lee: “Las adopciones internacionales están produciendo beneficios y transacciones indebidas”.
Señaló que un trámite normal de adopción internacional sin lucro puede costar US$4 mil, y el valor de una adopción nacional no excede los US$150. Sin embargo, quienes adoptan niños deben pagar entre US$13 mil y US$40 mil.-AP.
Bones companys, com sabeu ahir va ser el dia dels drets humans, he trobat un video en youtube que s'anomena la semana dels drets dels infants. Et resumeix el que és una conveció i els drets necessaris per facilitar una infància bona. Que en penseu?

http://es.youtube.com/watch?v=nsyHQJpiY8c

Primer B d'Educació Infantil IES Severo Ochoa d'Esplugues LL.s'adhereix a la convocatòria de vaga pel proper 22-11-07

Ahir que tot just conmemoràvem la majoria d'edat de la Convenció dels Drets dels Infants i així doncs , l'aprovació i ratificació dels drets a respectar als infants del món , la nostra classe vam rebre una convocatòria de vaga en senyal de rebuig als successos dels darrers dies en l'Estat espanyol : la mort d'un menor a causa de la violència racista .
Ja una companya en aquest blog n'havia fet esment , els fets són frepants !
Tot fent un repàs als drets dels infants dels que tant estem parlant a classe trobem :
Art.13 " L'infant té dret a la llibertat d'expressió i a buscar,rebre i difondre informacions i idees pels mitjans que trii només amb les limitacions que la llei prevegi"
Art.15 "L'infant té dret a la llibertat d'associació i a celebrar reunions pacífiques amb la condició que els drets dels altres siguin respectats"
Totes les companyes vàrem acordar reflexionar al respecte de tot això . És cert que aquest jove va morir assessinat a causa de manifestar-se contrari a les doctrines feixistes.La violenta actitut racista i xenòfoga del grup de tendència neonazi va ser-ne responsable , va vulnerar el seu dret.
Pero malauradament aquest no és un fet únic i aillat , aquesta és una realitat cada cop més habitual.
Amb il·lusió de poder treballar algun dia educant infants, em demano si tots/es, els que realitzem aquesta feina ,podriem fer alguna cosa per ajudar a aturar la intolerància , la violència,l'agressivitat verbal i de fets del infants i joves,la discriminació...i estic segura que fent la feina amb responsabilitat i fermesa amb els infants més menuts potser alguna cosa podria canviar en el futur. Utopia ? Potser si , però caldria provar-ho!!