dijous, 15 de novembre del 2007

L'exposició"Educant infants, defensant els seus drets"

Aquesta exposició permet als infants apropar-se als drets de la infància a Catalunya a través del joc i la reflexió.

La mostra va ser inaugurada el passat mes de juliol a Terrassa. Es tracta d’una exposició itinerant que visitarà altres poblacions catalanes com ara Badalona, Sabadell i Vilanova i la Geltrú. La iniciativa s’inscriu dins dels actes de celebració dels 50è aniversari del Moviment de Centres d’Esplais Cristians (MCEC) de la Fundació Pere Tarrés.

És evident que els infants del Tercer Món tenen dificultats per accedir als seus drets, però a Catalunya, amb un índex de pobresa infantil de l’11%, també existeixen molts nens i nenes amb carències i necessitats. Durant els seus 50 anys d’existència, els esplais del MCEC de han exercit una tasca constant en defensa de la infància i dels seus drets. És per això que la celebració d’aquest 50è aniversari té com a eix temàtic donar a conèixer els drets dels infants i aprofundir en la situació de la infància a Catalunya a través de diferents activitats com l’exposició “Educant infants, defensant els seus drets”.

L’exposició proposa una lectura actualitzada dels drets dels infants traslladats a l’àmbit de Catalunya i treballats de manera didàctica i atractiva. Amb una dimensió de 75m2, l’exposició “Educant infants, defensant els seus drets” dedica un espai de joc i reflexió a 10 drets com ara el dret a l’alimentació sana, a la participació social, al joc, a l’educació, a la igualtat d’oportunitats, a ser escoltats, a experimentar i descobrir, a ser un mateix i respectar els altres, a la no discriminació i a la innocència.

En l’elaboració d’aquesta exposició ha participat un consell assessor format per persones de recorregut prestigi com ara el Secretari General de l’Associació Catalana de la Infància Maltractada, Josep Anton Arrebola; l’ex-Síndic de Greuges per la Infància, Jordi Cots; el president d’UNICEF a Catalunya, Víctor Soler-Sala; el director d’Educació Sense Fronteres, Ignasi de Juan.

Poblacions que acolliran l’exposició:
Barcelona,18 de novembre Edifici Forum. Dins dels actes de clausura del 50è aniversari del MCEC-Fundació Pere Tarrés coincidint amb el Dia Internacional dels Drets dels Infants.

Sabadell,del 24 de novembre al 12 de desembre Casal Pere IV (Rambla de Sabadell, 69)
Tel.: 93 745 32 06

Vilanova i la Geltrú,del 11 al 27 de gener de 2008 Centre Cívic Mar (Passeig Marítim, 73)
Telf.: 93 815 43 07 / e-mail: ccimar@vilanova.cat

Per a més informació podeu descarregar-vos el dossier a l’adreça www.peretarres.org/50anys/dossier.pdf i visitar el web www.50anys.cat.



Aquesta informació la he trobat a:
http://www.bcn.cat/infancia/catala/noticies/noticies_desc_0036.html

és una web dedicada als drets dels infants.


Especialment m'ha semblar una exposició bastant interesant per als infants, ja que és una manera fàcil de fer veure i fer-los treballar els seus drets de manera que l'entenguin i la tinguin en compte en les situacions futures, de la seva vida diaria.


Espero que us agradi aquesta notícia i que feu un cop d'ull a aquesta exposició.

3 comentaris:

Lidia Díaz ha dit...

És una llàstima que encara quedi un 11% d'infants que no puguin gaudir dels seus drets; per aquest motiu trobo molt bona el que proposa aquesta noticia perquè és una manera de fer als infants coneixedors dels seus drets, com a mínim d'alguns d'ells.
Tenen dret a saber que hi ha lleis que els protegeixen com a qualsevol altre persona.

Olga Martínez ha dit...

M'ha sobtat llegir que en qualsevol lloc de Catalunya n'hi han MOLTS infants sense poder gaudir de cap dels seus drets, ni els bàsics com l'alimentació,per mi un 11% és molt!.
Trobo molt bé que es faci aquesta exposició perquè TOTS els infants puguin conèixer alguns dels seus drets d'una manera divertida, així l'interiorització és més fàcil.

Laura Ponce ha dit...

Esta molt bé , sobretot perque no sabiao o no volia veure que encare hi han nens sense la protecció dels drets, pero per a mi també es important mirar a la gent de fora sobretot a la gent del tercer mon encare amb mes problemes que els de qui, encare que em sembla molt bé el treball fet.