dissabte, 24 de novembre del 2007

.Una menor d'edat es va inventar que uns amics la van violar per justificar que arribava tard a casa

SEVILLA
El jutjat de menors de Sevilla ha absolt dos nois de 15 i 16 anys, que van ser acusats de violar una amiga de 15, perquè la suposada víctima es va inventar l'agressió perquè no la renyessin per arribar tard a casa i després no es va atrevir a retractar-se.La denunciant havia assegurat que, a les 13.30 hores del 13 de febrer de 2007, havia quedat amb un amic a la sortida de classe i que aquest l'havia portat per força cap a un descampat conegut com "Las Huertas" i que, una vegada allà, els dos menors acusats li havien tret el mòbil i l'havien violada després d'amenaçar-la amb una pedra.Segons la sentència, no es pot prestar "credibilitat a la víctima" per les "greus contradiccions en què ha incorregut al llarg de la causa", i l'agressió sexual que va dir haver patit "no va ser corroborada per cap dels 12 testimonis". A més, una amiga de la noia va declarar que la suposada víctima li va dir que "ho havia fet tot perquè arribava tard a casa i que ja no es podia fer enrere".La sentència manifesta provat que la noia va estar amb els seus amics al descampat, al qual van arribar altres menors d'edat i amb els quals es van quedar fins a les 15 hores. Allà van estar tirant pedres a les rates, fumant i fent broma sobre treure-li el mòbil a la denunciant, afegeix la sentència.No va poder ser portada per forçaEn el judici també va quedar provat que la noia no va poder ser portada per força, com ella havia afirmat. L'advocat de la defensa, Juan Diego Asencio, ha lamentat que aquesta falsa denúncia ha mantingut els dos nois internats durant dos mesos en règim tancat preventiu en un centre de menors, fins que els primers testimonis que van declarar davant el jutge van començar a aclarir la situació.

3 comentaris:

Mercè Adell ha dit...

Aquest article és molt curiòs perque tracte els drets penals dels menors. Encara que ens podriem seguir preguntan que per què els judicis no van mès depressa perque per culpa d'una acusació falsa dos nois inocents van passar dos mesos en un centre per menors on això no s'els hi oblidarà mai a la vida.

Raquel Pérez Giráldez ha dit...

la veritat que aquest cas és massa impresionant, no solament per l'acusació que va fer aquesta noia dels seus amics, sino que a més va permetre que aquests estiguessin en un centre de menors internats. Però el que més em sorpren es que aquesta noia de 15 anys sigui capaç d'inventar-se això, perquè no la renyessin.
Hem sembla massa fort que aquets infants siguin capaços de fer aquestes coses sense pensar en les seves conseqüencies encara que siguin nens.

ISABEL HUMANES ha dit...

La noia que va denunciar aquests fets inexistents no crec que estigui psicològicament bé.
La por perquè els pares no et renyin et pot fer mentir de manera exagerada i continuada, encara que després et sentis malament, però el que va fer aquesta noia no té explicació, ja que, a més a més va acusar als seus amics! i quan es va adonar de la situació que havia creat no va haber res que l'hagués fet enrere.
Trobo molt malament per part de la justícia que aquest dos nois hagin estat dos mesos internats.