dimecres, 21 de novembre del 2007

Primer B d'Educació Infantil IES Severo Ochoa d'Esplugues LL.s'adhereix a la convocatòria de vaga pel proper 22-11-07

Ahir que tot just conmemoràvem la majoria d'edat de la Convenció dels Drets dels Infants i així doncs , l'aprovació i ratificació dels drets a respectar als infants del món , la nostra classe vam rebre una convocatòria de vaga en senyal de rebuig als successos dels darrers dies en l'Estat espanyol : la mort d'un menor a causa de la violència racista .
Ja una companya en aquest blog n'havia fet esment , els fets són frepants !
Tot fent un repàs als drets dels infants dels que tant estem parlant a classe trobem :
Art.13 " L'infant té dret a la llibertat d'expressió i a buscar,rebre i difondre informacions i idees pels mitjans que trii només amb les limitacions que la llei prevegi"
Art.15 "L'infant té dret a la llibertat d'associació i a celebrar reunions pacífiques amb la condició que els drets dels altres siguin respectats"
Totes les companyes vàrem acordar reflexionar al respecte de tot això . És cert que aquest jove va morir assessinat a causa de manifestar-se contrari a les doctrines feixistes.La violenta actitut racista i xenòfoga del grup de tendència neonazi va ser-ne responsable , va vulnerar el seu dret.
Pero malauradament aquest no és un fet únic i aillat , aquesta és una realitat cada cop més habitual.
Amb il·lusió de poder treballar algun dia educant infants, em demano si tots/es, els que realitzem aquesta feina ,podriem fer alguna cosa per ajudar a aturar la intolerància , la violència,l'agressivitat verbal i de fets del infants i joves,la discriminació...i estic segura que fent la feina amb responsabilitat i fermesa amb els infants més menuts potser alguna cosa podria canviar en el futur. Utopia ? Potser si , però caldria provar-ho!!

9 comentaris:

silvia porta ha dit...

Utopia.. bueno personalment crec que la societat està estipulada d'aquesta forma.. És un fet bastant greu, però no és el primer cas que escolto d'assessinats, o pallisses..per causa de dos ideologies totalment contràries.´Trobo que es un tema bastant comú en aquesta societat, desgraciadament.
Crec que et pots decantar-te més cap a un costat que l'altre. Però sempre amb un respecte a l'opinió d'altres persones.

Laura Ponce ha dit...

Tots tenim dret a l'expresio pero per tindre ideologies diferents no tenim dret a maltractar o asasinar a una persona ( en aquest cas un infant), aixo s'ha d'acabar d'alguna manera.

Lidia Díaz ha dit...

Crec que no entendré mai que passin aquestes coses...Primer diuen que tens dret a expressar-te lliurement però ja no pots estar tan convençut de fer-ho perquè pots tenir alguna persona que no té repecte pels altres éssers humans al costat, que t'escolti i si no hi està d'acord decideixi apallissar-te o fins i tot assassinar-te.. Alguna cosa s'hauria de fer!!!Nosaltres ens manifestem però necessitem el recolzament de la justicia que hauria d'intervenir-hi ràpidament i acabar amb això.

anna fernandez ha dit...

Convocatòria de vaga i be que fem.
No entendré mai... es que no m'entra al cap...el que va passar fa pocs dies, motiu de la vaga,hem resulta indignant.
Tenim dret a la llibertat d'expressió???? SI, i hauríem de tenir-la tots.
Vergonyós. Per pensar d'una altre manera i manifestar-se pacíficament, la mort.


Respeste el comentari de la Carme, estic totalment d'acord en que, tots/es aquelles persones que en volem dedicar a l'educació, hauríem de fer alguna cosa per què això no torni a passar mai.

karen moreno ha dit...

Estic d'acord amb les meves companyes en que és lamentable veure com ja no es pot tenir llibertat d'expressió perquè si la tens passen aquestes desgràcies.És l'hora en que actuem i ens manifestem perquè ens escoltin i acabar d'una vegada amb això!

educacio_infantil ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
noemi ha dit...

Quina llàstima que hagi de morir un menor per expresar-se.
Per pensar diferent.
La veritat que es molt fort en els anys que estem i que hagin persones q segueixen pensant que tothom a de pensar lo mateix que ell.
Si existeixen uns drets que et permeten expresar-te com un vol no entenc per que encara hi han personas que no deixen fer a cadascú el que vol.
Podrian preocupar-se de coses mes importants.
Per estem parlan de la vida d'un nen. Per que deixem morir a persones q realment tenen importancia en la vida i donem importancia a personas q només empitjoren d'altres vides....
Quan será el dia que podrem anar per el carrer sense mirar a qui tenim als voltants per poder dir el que volguem? yo no ho ser.

Mercè Adell ha dit...

La veritat es que és vergonyós que en el segle en el que estem vivin puguin passar aquestes coses. Podria assegurar que aixó passa cada dia, potser no fins al punt de la mort, però d'esbaralles cada dia doncs si, perque no fà molts dies tambe va ser molt sonat lo de la noia colmbiana del tren la pallisa que li va donar un noi major d'edat...
Que podem fer??? podem fer moltes coses, però si la gent aquesta de mentalitats tancades no les volen obrir, doncs llavors no podrem fer res, mès que educar als mès petits i fer-lis entendre que tots som iguals.

Ruth Manjon ha dit...

Ruth Manjon
Es lamentable que avui dia passin aquestes coses, tots tenim dret a expressar-nos lliurament i podem tenir ideologies diferents. Hi ha encara persones que no ho pensen així, però no per aquest motiu haurien de assassinar a altres persones que si ho pensen