dimecres, 5 de desembre del 2007

Quim Gutiérrez i Mascó posen per al calendari Talita

MIREYA ROCABARCELONA
Hi ha vida més enllà dels calendaris amb siluetes esculturals. La fundació Talita (que significa aixeca't en arameu), que treballa en favor de nens i adolescents amb síndrome de Down, ha posat la nota solidària a la invasió de calendaris que sorgeixen cada any durant aquestes setmanes prenadalenques.Una de les principals fonts de finançament de l'entitat és la publicació d'un calendari benèfic en què 12 personatges populars es fotografien amb dotze nens i adolescents discapacitats. La setmana passada va tenir lloc la presentació a Barcelona, amb l'assistència de l'exjugador de bàsquet Roberto Dueñas i dels televisius personatges infantils els Lunnis. A ells s'hi sumen com a protagonistes de l'almanac per a aquest 2008 la presentadora i model Judit Mascó; la també model Vanessa Lorenzo; els actors Quim Gutiérrez, Aure Sánchez, Elena Anaya i Leticia Dolera; el pilot de ral.lis Isidre Esteve; la cantant Nena Daconte, i l'escriptora Asha Miró.LA IMPORTÀNCIA DEL FOTÒGRAFL'altre 50% del calendari el formen l'objectiu i el bon treball de reconeguts fotògrafs, que han retratat, en rigorós blanc i negre, els personatges famosos esmentats. Entre aquests professionals de la fotografia s'ha de citar Nacho Alegre, Juanma, Txema Yeste, Fede Serra, Rafa Gallar, David Urbano, Jordi Anguera i Ferrán Barjuán.La impulsora d'aquest projecte, la fundació Talita, que treballa amb l'objectiu d'afavorir nens i joves discapacitats, editarà un milió d'almanacs per recaptar fons amb fins benèfics. El seu preu al mercat és de cinc euros. Els calendaris també es distribuiran a través de diferents mitjans de comunicació, amb l'objectiu d'activar la consciència social de la gent per portar a terme una plena integració escolar, laboral i social d'aquests nens, objectiu pel qual treballa l'esmentada entitat des de fa set anys.

Comentari personal:
Penso que és important no discriminar els infants amb alguna deficiència física o mental, gràcies a la col·laboració de gent coneguda la població es consciencia i fa aportacions comprant els calendaris. D’aquesta manera els infants es beneficien directament, obtenint una integració social, escolar i laboral.
A més, en aquesta època de Nadal la societat està més sensibilitzada a ajudar els altres fent donatius.
El sistema de venta se sol fer perquè algú que té un familiar amb síndrome de Down reparteix els calendaris en els seus amics i aquests a la vegada, els reparteixen amb altres amics, veïns i coneguts. D’aquesta manera casualment quan he llegit aquesta notícia me n’he adonat que sobre la taula hi ha un calendari, si bé no és el mateix d’aquest article és d’una alter fundació anomenada “Fundació Síndrome 5P”.

2 comentaris:

Raquel Pérez Giráldez ha dit...

Ém sembla una manera diferent de consienciar i fer veure a la gent, que aquest nens que pateixen Sindrome de Down son persones com nosaltres, que necesiten el mateix que nosaltres,i els drets son els mateixos per a tots.
Jo he tingut l'oportunitat de conviure amb una nena que tenia Sindrome de Down, i puc assesgurar que poden ser més inteligents que nosaltres, i que no pel fet de ser diferents han de ser tractats despectivament.
Crec que aquets calendaria son una bona manera de que sels mirin bé, sense cap angoixa, però crec que si hi ha gent que no les tracta com es mereixen es perque realment no saben com son.
És cert que pateixen una enfermetat, però com he dit poden ser millor que nosaltres. Un dia vaig escoltat una notícia que un noi amb aquesta malaltia va cursar la carrera de medicina i la va aprovar, i crec q jo mateixa no seria capaç de fer-ho.
Així que aquí acabu de comentar la notícia de l'Anna.

karen moreno ha dit...

Sense cap dubte s'ha de respectar els drets d'aquests nens, ells al igual que altres tenen dret a tenir una educació, seguretat social, i tenir el equipament tecnològic necessari per a què es puguin desenvolupar i crèixer com tots, per això crec que d'aquesta forma, utilitzant els calendaris, es pot fer coses, així la gent veu que són persones com nosaltres i que no hem de discriminar-los sinó tot el contrari.