diumenge, 2 de desembre del 2007

El servei d'acollida d'infants que permet donar temps personal a les famílies es posen en marxa

Minuts menuts

Aprofitant la obertura del servei minuts menuts que està proporcionant l’ajuntament d’Esplugues des del dia 29 d’octubre, m’agradaria comentar aquest petit article que es podia llegir a la revista local d’Esplugues de Llobregat anomenada “El Pont” del mes de novembre.
Per començar, si llegiu l’article podreu veure com es maquillen de maques les coses per part de la alcaldessa municipal que com dirien els castellans “se apunta a un bombardeo” i li sembla perfecte acomodar a la nostra vila qualsevol cosa que surt de la generalitat sense abans pensar en les conseqüències.
Tant per les famílies i tant pels petits no s’assegura el seu benestar total, ja que el nen no té cap tipus d’adaptació a les persones que l’han de guardar durant aquest període ni les instal·lacions són les adequades per realitzar aquests tipus d’actes.
Aquest “parche” al que li diuen minuts menuts és un “aparca-bebés” on les famílies poden disfrutar del seu temps lliure, mentre el nen està envoltat de joguines per tenir-lo distret fins que la mare o pare vingui a buscar-lo.
Des del meu punt de vista, o les famílies d’avui dia no tenen cap tipus de remordiment en deixar els seus fills a uns desconeguts per fer comandes, o realment li posem una mica de seny al que està passant i aturem aquestes barbaritats que maquillen tant be.
Realment jo proposo escriure una demanda per part de les alumnes d’educació infantil per tal de que els hi quedi clar la nostra postura davant els fets.
Us agrairia que féssiu les vostres aportacions.

ATTE: Sílvia González Luque

3 comentaris:

Silvia Gonzalez ha dit...

Per problemes informàtics no he pogut posar-vos el article del diari del pont d'Esplugues, si a cas, ja us el passaré amb fotocòpia a classe. Em sap greu..

angela ramirez ha dit...

Estic d'acord amb la Silvia, com futures educadores o simplement com persones pensants, hem de fer alguna cosa mes que lamentar la oferta tant desafortunada que fa l'ajuntament,fent-nos veure que tot està pensat per conciliar la vida familiar i això lluny de conciliar, el que fa es afegir més hores sense l'atenció dels pares , a aquests nens/nes que tenen ja una jornada prou extensa.

anna ha dit...

Hola Silvia, com a educadora de minuts menuts i ex-estudiant d'educació infantil, m'agradaria comentar-te en primer lloc,que les persones que treballem en aquest servei per a les familíes, som titulades i amb molts anys d'experiència amb infants, segon que els nens no nomès juguen si no que relitzen activitats diversas on hi han uns aprenentatges i si que tenen una petita adaptació ja que tenim infants fixes que venen els dos dies de la setmana,tercer la sala que tenim esta preparada i adaptada pels nens, si no estas d'acord amb el servei i amb l'article de la revista "Pont D'Esplugues" estas en el dret de fer-ho saber però lo que no es pot fer es jutjar la feina de les personas que hi treballem i del que fem en el servei sense saber,
si vols et convidem a que passis i coneguis aquest servei.
Espero noticies teves.
Gràcies.Anna Parrilla