dilluns, 3 de desembre del 2007

1.400 niños, maltratados en los pueblos pequeños

Más de la mitad de las víctimas son chicas.
Unos 1.400 menores de los pueblos más pequeños (de menos de 20.000 habitantes) de la provincia sufrieron malos tratos el año pasado.

En la mayoría de los casos, un 35%, se trató de abandonos y negligencias, seguidos de maltrato psicológico (en el 19,2% de los sucesos registrados) y de maltrato físico, en un 6,8%, de acuerdo con la memoria de los equipos de tratamiento familiar impulsados por la Junta de Andalucía y la Diputación provincial. Según la diputada de Bienestar, Juana Rodríguez, el 64% de los episodios de malos tratos se dieron en familias con padre y madre, y el 20% en hogares monoparentales con madres solas.

Más de la mitad de las víctimas fueron niñas con edades comprendidas entre los 13 y 15 años, y las circunstancias que más influyeron en estos capítulos fueron los conflictos de pareja y los problemas económicos y de empleo.

2 comentaris:

Marta ha dit...

Aquesta notícia l'he extret del diari " 2O minutos".

Els maltractaments mai estan justificants i encara que es duguin a terme per conflictes entre
la parella ni per escassetat econòmica.

Què en penseu de que la majoria de maltractaments es donin sobre les noies¿¿ penseu que pot ser per motius de gènere??

Raquel Pérez Giráldez ha dit...

Hem sembla horrible parlar encara de maltractaments infantils, sobretot quan es produeixen en l'àmit familiar, com bé indiquen aquestes xifres.
El que més m'ha cridat l'atenció és que la majoria d'aquests maltractaments són psicològics, com pot ser que uns pares fassin això? on vivim? on s'ha deixat l'àmbit familiar on tots eren feliços? hem sembla que s'han oblidat..
Una altre peculiaritat és que quasi totes son nenes, encara que això té poca importància ja que segueix sent un maltractament; però sobretot el que més m'ha inquietat és que aquest tipus de maltractament és produeixi per problemes econòmics i de treball. Quina culpa tenen aquets nens d'això? perque ho paguen amb ells? hem sembla deplorable que uns pares realitizin aquets actes dirigits als seus fills.
Hem sembla que cada dia que passa la civilització de les persones es perd, crec que si tens problemes de qualsevol tipus s'han d'arreglar d'alguna manera, jo no dic que la vida sigui fàcil, però que aconseguim martilitzant la seva?