dimarts, 20 de novembre del 2007

Després de 18 anys, els drets dels infants encara són menors

Divuit anys lliutant pel més bàsic, que els infants vegin reconeguts els seus drets. Encara que s'ha avançat molt, cada dia veiem com queda treball per endavant.Tot i que Estats Units i Somàlia són els únics països que no van signar el tractat, són molts més els que han d'aplicar-se.
  • Article 6.1 Els estats reconeixen que tots els infants tenen el dret a la vida.
  • Realitat : Al 2006 van morir 9'7 milions de menors de 5 anys.
  • Article 38.2 S'adoptaran mesures perque els menors de 15 anys no participin en hostilitats.
  • Realitat : Es calcula que hi han 250.000 nens soldat.
  • Article 32.1 Els estats reconeixen el dret a estar protegit contra l'explotació infantil.
  • Realitat : Treballen com esclaus uns 8'5 milions d'infants i 126 milions desenvolupen feines perilloses.
  • Article 35 S'adoptaran mesures per impedir el segrestament, la venda o tràfic de menors.
  • Realitat : El tràfic de menors genera 1.000 milions d'euros a l'any. A més a més, 35.000 espanyols van a Iberoamèrica per tenir sexe amb menors.

Una realitat molt trista a recordar avui, 20 de novembre dia universal de la infància. ( Dades aportades per Save the Children i Unicef ).

3 comentaris:

Raquel Pérez Giráldez ha dit...

És lamentable que encara avui, estiguin passant aquestes coses. Que encara ni hagin nens sense tenir els seus drets, sense que ningú fagi que el seu cumpliment sigui real.
Es molt lamentable la veritat, crec q avui dia aquets problemes haurien d'estar solucionats, pero com sempre es diu mai serà tard per aconseguir-ho..

Laura Ponce ha dit...

Estic totalment dacord amb la raquel, pero el mes lamentable es que ningu fem res per solucionar aquesta veritat, necesitem que gent colabori i ayudi per miillorar la relaitat de la vida.

karen moreno ha dit...

És molt trist veure aquestes estadístiques,el que es pot observar és que no s'ha aconseguit pràcticament res si es continua violant els drets dels infants.En comptes d'haver avançat ens hem quedat parats al contrari de la tecnologia.
Crec que una de les respostes a perquè succeeixen encara aquestes coses avui en dia és perquè els països on passen aquestes coses en general són països subdesenvolupats on per més dur que sigui dir-ho sinó rebre'n l'ajuda de països rics no faran res, pensen que les coses que fan a aquests nens, per exemple els nens soldats,està bé, que és la seva obligació,quan sabem tots que no és així. Aleshores crec que tindríem que aportar més si en les nostres mans està que es compleixin els drets dels infants que tant els pertany.